- KIINNOSTAVIMPIA OHJAUSTÖITÄ -

ELOKUVATYÖT

CYKLISTEN – PYÖRÄMIES

– Lyhyt elokuva uskosta, toivosta ja pyöräilystä –
Stacks Image 1463
SYNOPSIS
Eräänä tavallisena lauantaiaamuna Hanna herää tunteeseen elämän tyhjyydestä. Hän lähtee kyllästyneenä viemään kolmetoistavuotiasta poikaansa Jannea jälleen kerran jalkapalloharjoituksiin. Mutta matkalla heitä kohtaa traaginen onnettomuus. Ja silloin, suurimman surun hetkellä, tuntematon pyörämies ajaa onnettomuuspaikan ohitse ja tapahtuu jotain selittämätöntä.

VENUS-PALKINTO INHIMILLISISTÄ ARVOISTA
Aarne Norbergin ohjaama Cyklisten voitti arvostetun Venus-palkinnon elokuvan ilmentämistä inhimillisistä arvoista FILMETS Badalona elokuvafestivaalilla Espanjassa syksyllä 2015.

Päärooleissa näyttelevät Mervi Jaako, Linus Oscarsson, Jusufi Gazmend ja Markku Köngäs. Elokuvan kuvauksesta vastasi Timo Heinänen (FSC), lavastuksesta Kaisa Mäkinen, pukusuunnittelusta Eeva Iiramo, leikkauksesta Harri Ylönen ja äänisuunnittelusta Svante Colérus.

Pyörämiehen on tuottanut Periferia Productions yhteistuotannossa ruotsalaisen Giraff Film AB:n kanssa vuonna 2014. Elokuvan tuottajina ovat toimineet Markku Flink ja Merja Ritola (Suomi) sekä Anna Björk ja Emma Karlsson (Ruotsi). Elokuvan on kirjoittanut ruotsalainen Kenneth Taavo ja se on kuvattu Ruotsin Tornionjokilaaksossa.

Pyörämiehen tuotantoon osallistui yhteistuottajana Filmpool Nord (Ruotsi). Elokuvalle myönsivät tuotantotukea AVEK, Suomen elokuvasäätiö, Svenska Filminstitutet ja Förening Konstsamfundet. Elokuva tehtiin yhteistyössä Svenska YLE:n kanssa. Siinä puhutaan ruotsia, meänkieltä ja italiaa. Elokuvan kesto on 12 min.

TV ENSI-ILTA Yle FEM -kanavalla torstaina 10.5.2018. Nähtävissä Yle Areenassa. Ohjelmatiedot.
Stacks Image 1433
Stacks Image 1437
Stacks Image 1435
Stacks Image 1375
Stacks Image 1383
Stacks Image 1377
Stacks Image 1379
Stacks Image 1381
Stacks Image 1445
Stacks Image 1447
Stacks Image 1453
Stacks Image 1451
Stacks Image 1449
Official Trailer
The filming was wonderful. The characters were odd but endearing. And the storyline was just strange enough to keep the viewer engaged. I appreciated the ending that could have been an alternate reality.
DC Shorts


Esko Vatula elokuvassa JAHTI

JAHTI

– Neljä miestä lähtee metsälle, kukaan ei palaa takaisin –
Stacks Image 1480
SYNOPSIS
Neljän miehen metsästysretki muuttuu painajaiseksi luonnon armoilla. Jahti on myyttinen tarina teknologisen aikakauden miehistä viimeisessä taistelussa luontoa vastaan.

VALTION LAATUTUKI
Valtion elokuvataidetoimikunta myönsi Aarne Norbergin ohjaamalle ja tuottamalle JAHTI-elokuvalle laatutukea vuonna 1988.

Jahdin päärooleissa näyttelevät Pekka Huotari, Esko Vatula, Jussi Lampi ja Peter Keränen. Elokuvan kuvauksesta vastasi Jouko Seppälä (FSC), leikkauksesta Taru Mäkelä, äänityksestä Jussi Väntänen ja musiikista Otto Romanowski. Käsikirjoituksen laativat Aarne Norberg ja Jarmo Taimen.

Jahdin on tuottanut Norberg & Taimen yhteistyössä YLE TV2:n kanssa vuonna 1988. Jahti on kuvattu Liminganlahdella. Elokuvan kesto on 23 min.
Jahti on raastava elämys.
Aamulehti


Jussi Lampi elokuvassa JAHTI

Stacks Image 493
Stacks Image 495

MUITA TUOTANTOJA

Tuoreimpana työnä Aarne Norberg on kirjoittanut pitkän elokuvan käsikirjoituksen "Tapahtukoon sinun tahtosi". Se kuvaa lapsen näkökulmasta niitä hetkiä, ihmisiä ja tuntemattomia voimia, jotka muovaavat elämäämme ja tekevät meistä sellaisia kuin olemme. Tarina heijastaa sodan pitkiä varjoja, jotka eivät hälvene, ellei niitä käsitellä.

Aarne Norberg on osallistunut seitsemän pitkän ja yhden tv-elokuvan osatuotantoon ja -rahoitukseen Villilän elokuvakeskuksen toiminnanjohtajana.

Tuottanut, ohjannut ja käsikirjoittanut yli 200 TV-mainosta ja yritysvideota.

Ohjannut ja käsikirjoittanut draamallisen Uusille urille -opetuselokuvasarjan YLE TV1:lle 1991.

Suunnitellut ja toteuttanut PikaParlamentti-ohjelman, Suomen ensimmäisen interaktiivisen tv-ohjelmaformaatin, jota esitettiin MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa viikoittain 12.2.1990 – 1993.

Ohjannut Hevosmies-draamasarjan pilotin (36 min) YLE TV1:lle 1989.

Tuottanut, ohjannut, käsikirjoittanut ja kuvannut Electronic Brain Damage -lyhytelokuvan yhdessä Rauno Leinosen kanssa vuonna 1984. Tämä kokeellinen live action / animaatiotuotanto oli ensimmäisiä tietokoneanimaation kokeiluja Suomessa. 16 mm, kesto 11 min.

OLLAAN YHTEYDESSÄ!

Stacks Image 1214